sursa foto: ahaber.com.tr
FactualSpot

228 de turci din Justiție și armată vor fi arestați. Persoanele, suspectate de complicitate la tentativa de lovitură de stat din 2016

0

Marţi, 18 februarie, procurorii turci care anchetează Ministerul Justiției și armata au ordonat ca 228 de persoane suspectate de legături cu reţeaua Gulen să fie arestate. Aceștia, dintre care 101 sunt ofițeri activi, sunt bănuiți că au legătură cu tentativa de puci din iulie 2016. Dintre cei arestați de la Ministerul Justiției, 71 de persoane sunt suspectate că susțin mișcarea clericului Fethullah Gulen, iar 33 dintre ei sunt încă angajați în minister.

Printre cei reţinuţi se află mai mulţi ofiţeri superiori, suspecţii provenind din toate categoriile – trupele terestre, forţele aeriene şi marină, a precizat marţi procuratura din Istanbul.

În urma tentativei de lovitură de stat, ce a avut loc în 15 iulie 2016 și în cadrul căreia au murit aproximativ 250 de oameni, autorităţile turce au inițiat o campanie contra presupuşilor susţinători ai clericului musulman Fethullah Gulen, aflat în exil autoimpus în SUA.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan îl acuză pe Gulen că ar fi în spatele tentativei de lovitură de stat din 2016. Pe de altă parte, Gulen neagă orice implicare în tentativa de lovitură de stat. În ultimii patru ani, au fost arestaţi preventiv pentru legături cu presupusa lui reţea peste 77.000 de cetăţeni turci, iar în jur de 150.000 de funcţionari publici şi militari au fost concediaţi.

Aliaţii din Occident ai Turciei şi organizaţiile pentru drepturile omului nu au fost de acord cu amploarea campaniei lansate de autorităţile turce, în timp ce Ankara a susţinut că măsurile respective sunt un răspuns necesar la ameninţările pentru securitatea ţării, conform site-ului Digi24.

Președintele Iohannis la Adunarea Generală a Asociației Comunelor: „unul din trei români care locuiesc în mediul rural este deservit de sistemul public de alimentare cu apă”

Articolul precedent

Cum va opri Parlamentul OUG privind alegerile anticipate, ce a intrat în vigoare săptămâna trecută

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual