sursa foto: baroul-bucuresti.ro
FactualSpot

121 de avocați vor primi onorariile pentru asistență judiciară potrivit Protocolului tripartit

0

Conform unui anunț al Baroului București, Parchetul de pe lângă Tribunalul București a virat în contul baroului onorariile aferente serviciilor de asistență judiciară prestate de un număr de 121 de avocați, în cauze în care s-a finalizat urmărirea penală în cursul lunilor martie, aprilie, mai și iunie 2019.

Conform Protocolului tripartit încheiat la 14.02.2019, onorariile pentru serviciile de asistență judiciară și, respectiv, reprezentare în fața instanței de judecată, se stabilesc și se achită la terminarea celor două etape procesuale, prin ordonanța procurorului și, respectiv, prin hotărârea instanței de judecată.

Baroul București va face demersuri pentru plata onorariilor datorate avocaților atât de către unitățile de parchet, cât și de instanțele de judecată, în limitele și condițiile Protocolului încheiat între U.N.B.R, Ministerul Justiției și Ministerul Public.

Baroul București apreciază cooperarea instanțelor și unităților de parchet din București în vederea plății cât mai rapide a onorariilor din asistența judiciară și solicită conducerilor instanțelor și parchetelor menținerea și dezvoltarea bunei colaborări, de natură să asigure remunerarea onestă a activității profesionale a avocaților care prestează servicii de asistență judiciară din oficiu.

Protocolul tripartit – între UNBR, Ministerul Justiției și Ministerul Public  – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – privind stabilirea onorariilor cuvenite avocaților pentru furnizarea serviciilor de asistență judiciară în materie penală, pentru prestarea, în cadrul sistemului de ajutor public judiciar, a serviciilor de asistență judiciară și/sau reprezentare ori de asistență extrajudiciară, precum și pentru asigurarea serviciilor de asistență judiciară privind accesul internațional la justiție în materie civilă și cooperarea judiciară internațională în materie penală a fost semnat la 14.02.2019, la sediul Ministerului Justiției.

Moțiunea de cenzură amânată cu o săptămână. După respingerea ordinii de zi, ședința în plen a Parlamentului s-a încheiat în scandările opoziției: „Demisia!”

Articolul precedent

Curtea Constituțională cere Parlamentului modificarea legii privind alegerea Președintelui României

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual