sursa foto: thetechportal.com
FactualSpot

113 milioane de dolari plătește Apple pentru a scăpa de un litigiu privind încetinirea performanțelor telefoanelor Apple

0

Gigantul american Apple a acceptat să soluționeze amiabil un litigiu cu avocați din 34 de state din SUA, care au acuzat producătorul telefoanelor iPhone că a încetinit performanţele dispozitivului pentru a masca problemele existente la baterie şi a-i face pe utilizatori să cumpere noi modele, potrivit Reuters, citat de Agerpres. Apple va plăti 113 milioane de dolari, sumă ce va fi împărţită între California şi alte 33 de state americane, a precizat miercuri, 18 noiembrie, procurorul general Xavier Becerra.

„Acordul convenit asigură accesul la informaţii pentru consumatori pentru a cumpăra şi utiliza produsele Apple”, a precizat Becerra. Acordul, anunţat miercuri de reprezentanţii statelor care au depus plângeri, printre care se regăsesc în principal Arizona, Arkansas şi Indiana, este diferit de procedura în nume colectiv în care Apple a recunoscut că a încetinit performanţelor anumitor telefoane şi a acceptat în martie 2020 să plătească până la 500 milioane de dolari utilizatorilor afectaţi pentru a pune capăt acţiunilor în justiţie.

În 2016, Apple a profitat de un software update destinat telefoanelor iPhone 6, 7 şi SE cu scopul de a încetini viteza procesoarelor, în ideea ca bateria telefoanelor să nu provoace o supraîncălzire sau o oprire bruscă. Statele americane susţin că, în acest mod, Apple şi-a înşelat clienţii şi ar fi trebuit să înlocuiască bateriile sau să informeze public că există această problemă la baterii.

Compania americană s-a scuzat atunci spunând că aceasta avea rolul de a proteja bateriile, nu pentru a forţa utilizatorii să cumpere un iPhone nou, dezminţind acuzaţiile şi nerecunoscând niciodată faptul că a încălcat legea.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iași, condamnată la 3 ani de închisoare pentru luare de mită

Articolul precedent

Ce votăm la alegerile parlamentare? Ministerul Afacerilor Externe a răspuns la întrebările frecvente ale românilor din diaspora

Articolul următor

Articole asemănătoare

Comentarii

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din Factual